Elevate People, een zusterbedrijf van 3-it uit Westerlo, heeft zijn eerste stappen in Nederland gezet. Het bedrijf neemt junior it-ers in dienst en detacheert ze naar de klant, waar ze werkervaring opdoen. “We voelen dat de behoefte in Nederland ook sterk aanwezig is, vandaar deze stap”, luidt het.

John Wijnands en Dominik Verrydt, zaakvoerders van 3-it, richtten in januari vorig jaar Elevate People op. In die periode kregen ze zo’n 1.670 CV’s binnen. 1 op 20 mocht daadwerkelijk aan de slag. Het bedrijf detacheert aankomende it’ers naar bedrijven in Vlaanderen en sinds kort ook naar Nederland.

De medewerkers worden persoonlijk gecoacht, er worden leermomenten georganiseerd en ze kunnen terugvallen op 2 teams: de collega’s van Elevate People en het team bij de klant. Na dat half jaar tot een jaar gaat de trainee vast in dienst bij de klant. “Die aanpak maakt de transitie van school naar bedrijfsleven makkelijker”, zegt John Wijnands. “It-werkgevers kiezen voor ons omdat wij stevig investeren in talent dat bij hen aan de slag gaat.”

Geen ervaring nodig
“We zijn een van de weinige it-bedrijven die niet eisen dat jonge mensen ervaring moeten hebben voor ze aan de slag kunnen”, vult COO Dominik Verrydt aan. “Ons bedrijf is er net op gericht dat nieuwkomers in de it-markt een eerste werkervaring opdoen.”

Intussen zijn in Nederland de eerste sollicitatiedagen voor jongelui gehouden, in Hoofddorp en Eindhoven. “De eerste stappen zijn gezet. Net als in België is in Nederland veel vraag naar technische mensen. We willen ook daar de vraag helpen invullen”, aldus nog John Wijnands.