Elevate People, een nevenbedrijf van 3-it uit Westerlo, is gestart met de Elevate Academy, een opleidingstraject van een 6-tal weken waarin jongeren worden begeleid naar hun eerste job in de ict-sector. 5 afgestudeerden hebben inmiddels een vast contract op zak.

Elevate People bereidt jonge mensen voor op een job in ict. Na de stoomcursus kunnen die verder terugvallen op coaching en begeleiding. “We willen met deze opleiding de kandidaten de kennis meegeven die in de standaardopleidingen ontbreekt of onvoldoende aan bod komt”, aldus oprichters John Wijnands en Dominik Verrydt, tegelijk zaakvoerders van 3-it. “Zowel technische als niet-technische onderwerpen komen aan bod. Het gaat om de missing link tussen wat de markt verwacht en wat er in de verschillende bestaande opleidingen aan bod komt.”

Nieuwe opleiding
De opleidingen worden gegeven door het personeel van Elevate People: jonge mensen die dicht bij de praktijk staan. Om de kandidaat aan zijn eerste job te helpen bij een van de partners van het bedrijf, wordt de opleiding afgesloten met een aantal echte sollicitatiegesprekken. Cursisten worden geselecteerd uit afgestudeerde hogeschoolstudenten en VDAB-cursisten. De eerste opleiding ging in maart jl. van start en daarvan zijn momenteel 5 cursisten vast aan het werk. In september start de volgende opleiding.

Zusterbedrijf 3-it groeit intussen ook sterk. Recent werd met Anouk Bechtold en Jef Willemsens het sales- en marketingteam versterkt. In totaal stelt het bedrijf momenteel 38 mensen tewerk.