Minder dan een maand nadat Elektromic/Selexion XL uit Geel de overname aankondigde van Selection XL Helsen in Herentals, komt het bedrijf al met een nieuwe acquisitie. Per 1 oktober wordt ook ECC Electronic uit Mol aan het lijstje toegevoegd. “De zaak aan de Turnhoutsebaan gaat dicht en de medewerkers verhuizen naar Geel”, zegt gedelegeerd bestuurder van Elektromic Koen Michiels.

“Het is een beetje hetzelfde verhaal als Herentals”, vertelt Koen Michiels. “In de sector is één en ander aan het veranderen. Je moet zien dat je sterk staat en schaalgrootte haalt naar aankoopvolumes en kostenefficiëntie. Zaakvoerder Paul Belmans van ECC Electronic stond ook voor die uitdaging. De gesprekken liepen al een hele tijd en zijn nu afgerond.”

Tot 1 oktober vindt een uitverkoop plaats in de winkel in Mol en dan gaat die dicht. “In Geel zitten we op de Molseweg en de 2 vestigingen zouden te dicht bij mekaar liggen”, vertelt Michiels. “De klanten van Mol kunnen met al hun vragen bij Elektromic terecht en de garantie op hun toestellen blijft doorlopen. Alle merken die ze in Mol voerden, worden ook door ons verdeeld.”

Vakmensen in huis halen
De 4 medewerkers, inclusief zaakvoerder Paul Belmans, verhuizen naar Geel. “Belangrijk binnen de overname zijn de vakmensen die we mee in huis halen. Die zijn intussen een zeldzaam goed. De uitdaging bestaat er tegenwoordig in om goede mensen te vinden. Onze groei wordt momenteel beperkt door een gebrek aan de juiste medewerkers”, aldus nog Koen Michiels.

Zo zijn er momenteel 9 vacatures die moeilijk kunnen worden ingevuld, gaande van een ict-support manager tot een Telenet-verkoper. Met de overname in Mol erbij groeit het personeelsbestand van Elektromic tot boven de 50.