Elektromic/Selexion XL uit Geel neemt per 1 september Selection XL Helsen in Herentals over. De locatie in Herentals zal ook de naam Elektromic krijgen. Huidig zaakvoerder Ann Helsen blijft de dagelijkse leiding van het filiaal in Herentals verzorgen en ook de 6 medewerkers worden mee overgenomen. “We willen schaalvoordeel naar aankoopvolumes en kostenefficiëntie creëren”, motiveert gedelegeerd bestuurder van Elektromic Koen Michiels de overname.

Electromic/Selexion XL baat aan de Molseweg in Geel een elektrozaak uit maar richt zich ook tot de B2B-sector met de afdelingen audio/video, telecom, security en IT. In 2014 nam het Selexion XL Willoque in Lier over en nu dus Helsen in Herentals.

“We waren al een hele tijd in onderhandeling”, vertelt Koen Michiels. “Ann en Stefan Helsen zijn de 3de generatie. Stefan was vorig najaar al gestopt en Ann blijft na de overname de dagelijkse leiding behouden. Wij kunnen onze installatieteams, account managers, de administratie en het management voor meer filialen laten werken, wat kostenefficiënter is. Daarnaast wilden we meer in Herentals aanwezig zijn, maar dat kon enkel met een eigen vestiging.”

Nieuwigheden
Elektromic zal in Herentals een Telenet-center openen en er ook als eerste Selection XL-filiaal het Electronic Shelf Labeling gebruiken. Dat zijn elektronische prijskaartjes die in direct contact staan met de webshop en dus automatisch dezelfde prijzen vermelden.

“Daarnaast zullen we er ons eigen PowerSign installeren. Dat is een softwarepakket voor digital signage (schermen met reclameboodschappen) dat we zelf ontwikkelden en door Euronics Belgium, de overkoepelende organisatie van alle Selexion-dealers, over alle Selection-filialen zal worden uitgerold”, aldus nog Koen Michiels.

Na de overname in Herentals telt de groep Elektromic een 50-tal medewerkers.