Koen Michiels van Elektromic/Selection XL uit Geel heeft zijn 3de overname van dit jaar rond. Per 1 december neemt zijn bedrijf het handelsfonds van Zeb Computing uit Bouwel over. De winkel en de medewerkers verhuizen naar Elektromic-Helsen in Herentals, een bedrijf dat hij in september overnam. Vorige maand werd ook al ECC Elektronic in Mol ingelijfd.

Zeb Computing is gespecialiseerd in de verkoop en het onderhoud van IT-materiaal. “Zaakvoerder Gust Vervoort wordt 60 jaar en wil nog wel enkele jaren meedraaien maar geleidelijk aan overlaten. Bovendien had hij geen opvolging”, meldt Koen Michiels.

Compleet aanbod
Een mooie kans voor Elektromic, want een IT-poot mistten ze nog bij Elektromic-Helsen in Herentals. “Zij zijn vooral gespecialiseerd in wit en bruin goed en we openen in dezelfde gebouwen een Telenet-center. Tegenwoordig komt het erop aan om de klanten een waaier aan producten aan te bieden. Mensen willen 1 plaats voor alles: audio en video, IT, telecom en huishoudapparaten. Dat brengen we nu voor mekaar”, aldus nog Koen Michiels.

De vestiging van Zeb Computing in Bouwel gaat dicht en verhuist naar Elektromic-Helsen in Herentals. De 6 medewerkers van Zeb verhuizen mee. “Vanaf 1 december kunnen klanten dus ook met al hun IT-vragen bij ons in Herentals terecht”, laat de managing director van Elektromic weten.

Met de mensen van Zeb Computing erbij stijgt het personeelsaantal tot boven de 50. De vernieuwde zaak in Herentals wordt officieel geopend in het weekend van 1, 2 en 3 december.

De zakelijke klant van Zeb worden sinds 2011 bediend door Netropolix. Dit bedrijf blijft buiten de overname en werkt gewoon verder van op de locatie in Bouwel.