Elektriciteitswerken Nuyts als eerste naar vroegere Coblo-site in Balen

nuytsElektriciteitswerken Nuyts verhuist de komende dagen naar een gerenoveerd pand op de vroegere Coblo-site in Balen. Die site ligt op het al bestaande bedrijventerrein Holven tegenover het containerpark. Nuyts is het eerste bedrijf dat naar deze locatie verhuist. In de nabije toekomst zullen er mogelijk nog meer bedrijven zich vestigen. “We zaten op onze vorige vestiging te klein en daarnaast zochten we bijkomende ruimte om onze klanten beter te kunnen ontvangen en nieuwe activiteiten uit te bouwen”, zegt zaakvoerder Jo Nuyts.

1 ha grond
Het nieuwe pand omvat een kantoorgedeelte van 700 vierkante meter en een hal van 3.000 vierkante meter, naast vergaderzalen om klanten te ontvangen en opleidingen te verzorgen. Om toekomstige uitbreidingen mogelijk te maken, kocht het bedrijf 1 ha industriegrond.

Elektriciteitswerken Nuyts voert allerlei installatiewerken uit, onder meer voor het Ministerie van Defensie waarmee het bedrijf een 4-jarig raamcontract heeft voor de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Brussel. Ook met het SCK is er een raamcontract en verder zijn er onderhoudscontracten met scholen, ziekenhuizen en rusthuizen. Ook voor KBC voert Nuyts geregeld projecten uit. De lijst met B2B- en B2C-klanten is lang.

Bij het bedrijf werkt een 30-tal mensen, maar de bedoeling is om het aantal werknemers volgend jaar uit te breiden met 5 extra. Elektriciens en systeemingenieurs mogen zich melden. Vanaf 4 januari is Nuyts volledig operationeel vanuit de Puttestraat in Balen.