Gisterochtend heeft brasserie El Mundo op de markt in Geel opnieuw de deuren geopend. Een week bleven die dicht en in die periode werd het complete interieur verbouwd. Ook de menukaart ziet er nu een stuk anders uit. “Het ging te veel op automatische piloot, we wilden een nieuwe uitdaging”, zeggen uitbaters Tom en Vicky Haesevoets.

Het vorige interieur ging bijna 10 jaar mee. Tijd voor iets nieuws, oordeelden Tom en Vicky. De bar en het meubilair vlogen buiten en de houten vloer werd hersteld en opnieuw gepolijst. De muren kregen een nieuwe lik verf, zo ook het plafond, en er werd nieuwe ledverlichting geïnstalleerd. Bloembakken zorgen voor groen en meubilair met lichtblauwe stoelen voor nog meer kleur en frisheid. Nog nieuw is de familietafel voor 10 personen.

Handen uit de mouwen
“Ook de menukaart hebben we vernieuwd”, vertelt Tom. “Een paar klassiekers zoals ons Mundo-gras en croques zijn gebleven, maar verder richten we ons meer op wereldse gerechten.” Door een nieuwe opstelling staan er 12 stoelen minder, maar er blijft nog plaats over voor 69 gasten. Het terras wordt deze week opgebouwd en dat zal er ook heel anders uit gaan zien. 80 man zal er van het zonnetje kunnen genieten.

“Het gaat zeker niet slecht met de horeca op de markt”, aldus nog de zaakvoerder, hiermee verwijzend naar de paar zaken die momenteel leeg staan. “Het komt er tegenwoordig op neer om te werken met een minimum aan personeel en zelf mee de handen uit de mouwen te steken.”