Uitbaters Tom en Vicky Haesevoets van brasserie El Mundo op de markt in Geel nemen de naastgelegen brasserie Het Forum over. Deze laatste werd begin mei failliet verklaard en was sindsdien gesloten. “De markt in Geel is wel degelijk een goede locatie voor horeca”, beklemtoont Tom Haesevoets.

Het koppel Haesevoets baat precies 10 jaar El Mundo uit en vernieuwde begin dit jaar het complete interieur. “Omdat we in hetzelfde gebouw zijn gevestigd, kriebelde het toen Het Forum beschikbaar kwam”, vertelt Tom Haesevoets. “De curator heeft het gebouw weer vrijgegeven aan hoofdhuurder Brouwerij Corsendonk en met hen hebben we nu een akkoord over de handelshuur.”

Naam blijft behouden
De nieuwe uitbaters zullen de naam Het Forum behouden en ook het interieur moet zoveel mogelijk het vroegere blijven. De keukens blijven apart maar bijvoorbeeld het terras en de kleding van het personeel worden uniform. Ook de koeling achteraan wordt gemeenschappelijk. “We willen de naam Het Forum behouden omdat het een bekende is in heel de Kempen”, aldus nog Tom Haesevoets.

Heropeningsdatum nog niet bekend
Wanneer de zaak weer open kan, is op dit moment niet duidelijk. “We zijn vanmorgen (maandag, nvdr) voor de eerste keer gaan kijken en moesten vaststellen dat de curator de keuken heeft laten uitbreken om die te veilen. Bij nader inzicht is de infrastructuur er slechter aan toe dan we hadden gedacht. De vraag is nu of we gaan voor een snelle doorstart of eerst voor een grondige renovatie. Eind deze week moeten we hierover meer weten.”

Zelf handen uit de mouwen
De voorbije maanden sloot al een aantal zaken de deuren op de markt, zoals vorige week nog het failliete Van Gogh. Horecabaas Haesevoets herhaalt hierover zijn visie. “De tijden zijn inderdaad veranderd. Het komt erop aan om zelf mee de handen uit de mouwen te steken en in de zaak aanwezig te zijn.” Nu er een 2de zaak bijkomt, zal hij zich over de keukens ontfermen en stapt een nieuwe vennoot mee in het kapitaal, die zich om het financiële zal bekommeren.