Eigenaars winkelpanden willen aantrekkelijke Gasthuisstraat

VEGTvzwDrie eigenaars van winkelpanden in de Gasthuisstraat hebben de vzw Verenigde Eigenaars Gasthuisstraat Turnhout opgericht. Met de VEGT willen ze de handelaars actief ondersteunen om de aantrekkelijkheid van de winkelstraat te verbeteren en leegstand tegen te gaan. De initiatiefnemers zijn Sébastien Hendrickx (midden op de foto), Christophe De Strycker en Stanislas Peeters.

Met dit unieke initiatief willen de pandeigenaars de Turnhoutse Gasthuisstraat, de Sint-Antoniusstraat en Leopoldstraat weer op de kaart zetten. “De Gasthuisstraat moet weer de aantrekkelijkste funshopping straat van de Kempen worden, waar de klant meer dan ooit centraal staat”, meent voorzitter Sébastien Hendrickx. Daarnaast wil het VEGT-bestuur nieuwe en bestaande retailers warm maken om zich in de Gasthuisstraat te (her)vestigen.

Eendracht maakt macht
VEGT vzw wil de rol van manager op zich nemen om het Shopping Centrum Gasthuisstraat vorm te geven en te beheren. De aanpalende straten worden hier bewust bij betrokken onder het motto ‘eendracht maakt macht’. “Bedoeling is om samen met de handelaars één hechte groep te vormen en ervoor te zorgen dat opnieuw meer mensen het Turnhoutse stadscentrum bezoeken. De VEGT vzw en de handelaarsvereniging van de Gasthuisstraat (TWG) zullen daarom op gepaste tijdstippen de koppen bij elkaar steken om te kijken welke activiteiten bijkomend ondersteund zullen worden.”

Zowel het stadsbestuur als de handelaars reageren alvast enthousiast op het nieuwe project. “Nu is het onze taak om zoveel mogelijk eigenaars te overtuigen van de meerwaarde van VEGT, zodat ze mee hun schouders onder het initiatief zetten. Indien het project slaagt, zal het niet enkel een gunstig effect hebben op de Gasthuisstraat. Ook de andere Turnhoutse winkelstraten en horecazaken zullen hier wel bij varen”, concludeert Sébastien Hendrickx.