Hof van VlaanderenNancy Blomme en Frank Wyckmans van het verhuurbedrijf voor feest- en horecamateriaal Locafest wonen sinds kort in het Hof van Vlaanderen in Meerle. Tegelijk stellen ze de historische hoeve ter beschikking voor de organisatie van meetings, seminaries en feesten. “Dit ligt in het verlengde van onze andere activiteiten”, zegt Nancy Blomme.

Het koppel nam in 2012 de firma Locapromotions over, die al meer dan 20 jaar bestond, en doopte die tot Locafest. De magazijnen bevinden zich intussen in Kapellen, het kantoor is ondergebracht in de privé-woning in Meerle. “Het landgoed behoort tot het historisch erfgoed van Hoogstraten”, weet Nancy Blomme. “Het is lang een landbouwbedrijf geweest en nadien gerenoveerd. Tot vorig jaar werd het pand verhuurd aan een zetelbedrijf dat er manifestaties organiseerde. Door het leveren van feestmaterialen hebben wij die mensen leren kennen en uiteindelijk hebben wij hier onze intrek genomen.”

Op maat
Hoeve Hof van Vlaanderen beschikt over een schuur van 200 vierkante meter en een woonkeuken voor 30 tot 40 personen die worden verhuurd voor zakelijke bijeenkomsten en feesten. “We hebben geen vast meubilair. Alles wordt op maat van de klant ingericht. We willen zoveel mogelijk de wensen van de klanten invullen, rekening houdend met hun budget. We mikken op een cliënteel dat oog heeft voor schoonheid, dat een fijne aanpak apprecieert.” Als vaste cateraar wordt een beroep gedaan op Saillart uit Wilrijk.

Op vrijdag 18 maart stellen de eigenaars hun locatie voor tijdens een Open Coffee On Tour, een gratis netwerkbijeenkomst voor ondernemers. Voor die gelegenheid zijn in het bijzonder de leden van de Bedrijvenvereniging De Kluis Hoogstraten en Logistics Center Hazeldonk-Meer uitgenodigd om met mekaar kennis te maken. De bijeenkomst loopt van 8 tot 10 uur en inschrijven kan via deze link.