Sinds begin deze maand heeft Ortho4you een eigen winkel aan de Molsebaan in Retie. Dat betekent een volgende stap in de uitbouw van het bedrijf dat Xavier Voet midden vorig jaar in de zorgsector oprichtte.

“Ik heb geruime tijd voor iemand anders gewerkt maar ben in mei 2016 voor mezelf begonnen”, vertelt Xavier Voet, zaakvoerder van Ortho4you. Met zijn bedrijf biedt hij allerlei hulpmiddelen voor technische orthopedie, bandagisterie, mobiliteit en thuiszorg aan. Je kan er onder meer terecht voor scooters, rolstoelen, rollators maar evenzeer voor korsetten, steunzolen, compressiekousen, stoma- en incontinentiemateriaal, enz. Indien een standaard hulpmiddel niet volstaat, wordt een individueel aangepast hulpmiddel vervaardigd in het eigen atelier.

Grotere zicht- en bereikbaarheid
“Tot voor kort deed ik slechts consultaties in ziekenhuizen en ging ik bij mensen aan huis. Door de toenemende vraag in de regio naar een vast aanspreekpunt, ben ik een eigen winkel begonnen. Via Bosmans Vastgoed vond ik in Retie een geschikt pand”, aldus nog Xavier Voet. De reden voor de winkel was een grotere zichtbaarheid – de Molsebaan in Retie is een drukke verkeersas – en een grotere bereikbaarheid voor de klanten. Mensen uit de omliggende gemeenten kunnen tijdens de openingsuren vrij terecht.

In de sector zijn enkele grotere spelers actief, maar ook opstartende bedrijven zoals Ortho4you. “We stellen een stijgende vraag vast. Door de vergrijzing van de bevolking verwachten we dat die nog zal toenemen. Ik geloof alleszins in mijn eigen sterkte en dat is het bieden van service, zowel in de voor- als naverkoop bovenop het persoonlijk contact met de klant. Bovendien zijn we niet gebonden aan bepaalde merken waardoor we dus een breed gamma kunnen aanbieden.”