Eiffage geeft Smulders Groep (Iemants/Willems) nieuwe perspectieven

De overname van de Groep Smulders door de Franse groep Eiffage trekt ook voor de werknemers van Iemants in Arendonk en Willems Staalconstructies in Balen de toekomstperspectieven weer breed open. Samen met de vestiging in Hoboken kwamen de drie bedrijven in moeilijkheden door het faillissement van de Nederlandse holding boven de Groep Smulders.

Door snel de WCO-procedure (de wet op de continuïteit van de ondernemingen) in te schakelen en via de handelsrechtbank de leefbaarheid van de ondernemingen uit de groep aan te tonen staat de Groep Smulders ondertussen weer op de sporen. Zoöok de vestiging in het Nederlandse Helmond (Smulders Prjects) en het Poolse Spomasz in Zary. Binnen de WCO-procdure is immers contact gelegd met de Franse bouwgroep Eiffage die best de commerciële mogelijkheden van de groep onderkende. Per 28 juni werd een voorlopige overeenkomst gesloten met de divisie Métal van Eiffage. Op 25 september jl. werd het voorlopige akkoord definitief onderschreven waardoor Eiffage een meerderheidsparticipatie van 87% kon nemen in de groep.

“Meteen ziet de toekomst er voor de 770 werknemers van de Groep Smulders er weer heel wat beter uit”, zegt Jan Van Eyken van het bedrijf. “Vooral omdat de groep er de facto operationeel heel goed voorstaat. Het orderboekje is voor de vijf ondernemingen goed gevuld.” Tijdens het vorige boekjaar waren de vijf ondernemingen uit de groep goed voor een globale omzet van 200 miljoen euro.

De leiding over de Smulders Groep is vandaag in handen van Raf Iemants, Patrick Maes; Günther Sannen en Albert Smulders.

Eiffage tekent vandaag als Franse groep voor een omzet van zowat 14 miljard euro. Het concern stelt in zijn vijf divisies (bouw, energie, openbare werken, metaal en concessies) in totaal 70000 mensen tewerk. Eiffage is de vijfde grootste Europese bouwgroep.