EIB Insulation Contracting zet forse groei verder

EIB projectenEIB Insulation Contracting uit Geel behoort vandaag tot één van de snelst groeiende, middelgrote isolatiebedrijven in België. Met zo’n 40 medewerkers realiseerden ze in 2012 een omzet van ongeveer 7 miljoen euro. “We investeren elk jaar fors in het vernieuwen en uitbreiden van ons machinepark evenals in opleiding, veiligheid en het welzijn van onze medewerkers”, vertelt afgevaardigd bestuurder Theo De Moor. “Als resultaat hiervan behaalden we met trots het VCA* certificaat. De voorbije jaren werd geïnvesteerd in een uitgebreid voertuigenpark voor monteurs, hoogtechnologische machine om prefabricatie te maken in atelier, kantoor en magazijn.” 2007 was een belangrijk kantelpunt met de overname van Isolca uit Asse, waardoor het marktaandeel in de industriële koeltechniek werd verstevigd.

EIB Insulation Contracting is specialist in industriële thermische en akoestische isolatiewerken, namelijk opslagtanks, pijpleidingen, koelinstallaties, reactors, concertzalen, enzovoort. “Daarnaast installeren wij ook brandwerende systemen en brengen we elektrische tracing aan. Deze dient om producten tegen vorst te beschermen of op temperatuur te houden in combinatie met thermische isolatie.”

Theo De Moor nam het bedrijf in 2004 over van de gebroeders Esposito, die het in 1995 oprichtten. “Vanaf de start wisten zij zich te omringen met een team ervaren monteurs en plaatwerkers waarvan sommigen vandaag nog in het bedrijf actief zijn.” In die laatste tien jaar onder Theo De Moor verviervoudigde de omzet en het personeelsbestand. De Moor was voordien internationaal actief in de polyurethaanschuimsector.

Het Kempense bedrijf werkt vooral in opdracht van industriële klanten zoals tankopslagbedrijven, industriële koeltechniekers, tankbouwers, piping firma’s, levensmiddelindustrie en brouwerijen, zoals Vopak, Sea Invest, Axima Refrigeration, Johnson Controls, Geldof, Inalco, enzovoort.

Theo De Moor wil de komende jaren met EIB Insulation Contracting nog meer specialiseren in speciale technieken.