Eetkraampjes abdij Postel brengen de gemeente 165.000 euro op

kraampjes postelEen eetkraam uitbaten aan de norbertijnenabdij in Postel is niet bepaald goedkoop. De gemeente Mol organiseerde een openbare bieding voor de komende vijf jaar en die levert op jaarbasis 165.111 euro op voor de zeven standplaatsen samen. De jaarprijzen van de toegewezen loten variëren van 14.585 tot 29.590 euro.

Vooral op zon- en feestdagen is het over de koppen lopen in de buurt van de abdij van Postel. De gemeente richtte een zone in waar verkopers van friet, ijs en andere snacks hun waren aan de man kunnen brengen. Tot 27 januari kon iedereen die een eet- of ijskraampje wilde uitbaten, een bod indienen voor een standplaats. In totaal liepen er dertien biedingen binnen voor de zeven loten. Na de eerste ronde was een recht van hoger bod voorzien wanneer er kleine verschillen bestonden tussen de hoogste biedingen voor een bepaalde standplaats.

“Wie uiteindelijk voor een bepaalde standplaats het hoogste bedrag bood, mag op deze plek een eetkraam uitbaten”, zegt schepen voor Lokale Economie Kathleen Deckx. “Dankzij de anonieme procedure en de openbare oproep, kreeg elke geïnteresseerde een eerlijke kans.”

Vanaf 4 april openen de nieuwe eetkramen de deuren, maar voordien voert het gemeentebestuur nog enkele aanpassingswerken uit in de zone. Er komt een mix van bestaande uitbaters en nieuwelingen.