Eerste Vlaamse voorronde van European Satellite Navigation Competition

European Satellite Navigation competition 2013Voor het eerst wordt er een Vlaamse voorronde georganiseerd van de “European Satellite Navigation Competition” (ESNC), die dit jaar aan haar 10de editie toe is. “De ESNC 2013 – Flanders Challenge doet een oproep aan ontwikkelaars van diensten, producten of business innovaties in Vlaanderen, die gebruik maken van satelliet navigatie systemen, om hun nieuwe toepassingen voor te stellen”, vertelt Luc Peeters, directeur van Innotek.

Deze Vlaamse voorronde wordt georganiseerd door Innotek met als partner iMinds en met de steun van Vlaanderen in Actie (ViA). Innotek is manager van ESA BIC Flanders, het onlangs geopende business incubation centrum voor ruimtevaarttechnologie in Geel.

Alle geïnteresseerden kunnen tot en met 30 juni hun voorstel indienen via de algemene ideeën database op de Galileo Masters website. “Bij de indiening kunnen zij de regio Vlaanderen selecteren”, legt Roger Dams, praktisch organisator van de wedstrijd uit. “De omschrijving van de business case bestaat uit 3 delen: technische aspecten, commerciële aspecten en juridische aspecten. De jury voor de Vlaamse voorronde wordt samengesteld door Innotek. Deze jury selecteert de winnaars op basis van de schriftelijke dossiers. Er volgt dus geen mondelinge toelichting voor een jury.”

De winnaar van de Vlaamse voorronde krijgt een geldprijs van 10 000 euro en een ondersteuningspakket ter waarde van 5 000 euro. Dit pakket wordt ook overhandigd aan de tweede in rij. Verder stelt Septentrio NV een AsteRx-m Kit (waarde 3 100 euro) ter beschikking voor het winnende idee dat gebruik maakt van hoog precisie satelliet navigatie technologie. De Vlaamse winnaar wordt afgevaardigd naar de Europese competitie waar talrijke prijzen kunnen gewonnen worden.