Eerste-steenlegging OMC en symposium slimme productie

Op donderdag 15 mei is minister-president Kris Peeters te gast op de Open Manufacturing Campus (OMC) op de Philips-site in Turnhout. De intercommunale IOK verwierf vorig jaar twee productiehallen van Philips, en startte samen met de vzw OMC een project om deze 10.000 m² productieruimten te renoveren, met de financiële steun van Europa en Vlaanderen.

De organisaties achter OMC – de Strategische Projectenorganisatie Kempen SPK, de hogeschool Thomas More, de KU Leuven en Philips Turnhout – hebben de ambitie om de huidige Philips-site de volgende jaren uit te bouwen tot een bruisende open campus voor innovatie-gedreven productiebedrijven; die kunnen zich fysiek op de campus vestigen en optimaal gebruik maken van de aanwezige knowhow en infrastructuur. Maar ook andere geïnteresseerde productiebedrijven kunnen bij OMC in een virtueel netwerk (de ‘Open Manufacturing Community’) terecht voor ondersteuning, knowhow en een connectie tot een waardevol netwerk van relevante bedrijven en kenniscentra in de brede regio Vlaanderen/Nederland/Duitsland.

Iedereen die interesse heeft, kan de eerste-steenlegging bijwonen op 15 mei vanaf 15u. Aansluitend vindt een boeiend symposium plaats rond het thema ‘slimme productie’.  Agoria-topman Wilson De Pril geeft meer toelichtingen over het nieuwe onderzoekscentrum voor de maakindustrie dat binnenkort wordt opgestart. Koenraad Debackere (KU Leuven) heeft het over slimme specialisatie en clusters in Vlaanderen en Inge Bruynooghe (Philips) over slimme productie bij Philips.  Marc Corthout (OMC) legt de noodzaak toe van open innovatie om slimme productie in Vlaanderen te versterken. De sprekers gaan vervolgens in debat met enkele bedrijfsverantwoordelijken uit de regio, en de middag wordt afgesloten met een aangename walking dinner.

Inschrijven is gratis, en kan nog tot ten laatste dinsdagmiddag via deze link:http://openmanufacturingcampus.com/?#eventsmenu. Meer info via www.openmanufacturingcampus.com “