Eerste steen voor nieuw distributiecentrum van CASA in Olen

Domus Logistics OlenVandaag is aan de Domuslaan in Olen de eerste steen gelegd voor de bouw van een nieuw distributiecentrum voor Domus Logistics, het logistieke zusterbedrijf van CASA International. De investering in de nieuwbouw bedraagt 35 miljoen euro. Het nieuwe logistieke centrum heeft een oppervlakte van 50.000 m² en zal plaats bieden aan 65.000 pallets. Cosimco, een bedrijf van Groep Willemen, verzorgt de bouwwerkzaamheden.

Domus Logistics baat al geruime tijd een distributiecentrum uit in Heultje, van waaruit jaarlijks duizenden vrachtwagens worden uitgestuurd naar 540 CASA-winkels in 10 landen. Omdat het centrum in Heultje zijn capaciteitslimiet bereikt heeft en een uitbreiding door plaatsgebrek niet mogelijk is, wordt het vervangen door het nieuwe centrum in Olen. Alle 100 medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Centralisatie
Door de bouw van het distributiecentrum worden per jaar 5.000 vrachtritten uitgespaard. De werking van het distributiecentrum in Heultje en die van vijf externe partners worden nu gecentraliseerd in het nieuwe centrum. Dat is niet alleen voordelig voor het milieu, maar ook voor de verkeersdruk in en rond Olen. Het nieuwe distributiecentrum zal ook zorgen voor extra tewerkstelling.

De eerste steenlegging werd bijgewoond door minister van Werk Kris Peeters, burgemeester Bouquillon, de directie van Domus en directieleden van Cosimco en Willemen Group.