Vandaag is de eerste steen gelegd van het nieuwe zwemcomplex dat het huidige Den Uyt in Mol moet vervangen. Begin 2019 moet het klaar zijn. Projectontwikkelaar VITA Groep staat in voor de realisatie.

Vita Groep uit Temse is een nieuwe speler binnen de markt van de ontwikkeling van zwembad- en sportinfrastructuur. De partners binnen het consortium zijn bouwonderneming Cordeel, architectenbureau Slangen+Koenis, sportexploitant Farys en Hellebrekers Technieken uit Nederland.

Opdrachtgever de gemeente Mol koos voor een zogeheten DBFMO-formule, wat staat voor Design, Build, Finance, Maintenance en Operation. Het gemeentebestuur betaalt na de realisatie de komende 30 jaar een vast bedrag per jaar. Jaarlijks gaat het om ca. 1,6 miljoen euro, te indexeren tot in 2048. Voor de volledige contractduur komt dat op een vooropgesteld niet-geïndexeerd totaalbedrag van 48 miljoen euro over de hele periode.

Naast een zwembad omvat het complex ook een horecazaak met buitenterras, een fitnessruimte, een binnenspeeltuin en een peuter/kleuterbad. Omliggend komen een speeltuin en een inkomplein met trappen, waar kleinschalige evenementen kunnen plaatsvinden.

Januari 2019
18 augustus gingen de bouwwerkzaamheden van start met het afsluiten van de werfzone. Enkele dagen later begonnen de eigenlijke grond- en afbraakwerkzaamheden. Een groot deel van het nieuwe Vita Den Uyt komt op de parking Den Uyt. Wanneer de nieuwbouw bijna klaar is, wordt het bestaande zwembad afgebroken en die site ingericht als parking.

“Als alles loopt zoals gepland, verwelkomen we de eerste zwemmers in januari 2019”, zegt schepen van Sport Christophe Verdonck. “Tegen die tijd moet het bestaande binnenzwembad gesloopt zijn, en start de Vita Groep meteen met de tweede fase, met name de verbreding van de hoofdingang, die ook de toegang naar het buitenbad omvat, en de fitness.”