Eerste Slimme Startersbeurs oogst succes

Slimme startersbeursIn Den Eyck in Kasterlee vond gisteren de eerste Slimme Startersbeurs plaats, een initiatief van JCI Gheel-en-Thals. Die bracht twaalf bedrijven en organisaties bij mekaar die toekomstige ondernemers een helpende hand kunnen reiken. 150 geïnteresseerden maakten hun opwachting en dat aantal overtrof de verwachtingen.

Een startersbeurs bestond niet langer in de Kempen. Het aantal aanwezigen in Kasterlee bewijst dat de Slimme Startersbeurs wel degelijk een lacune invulde. “We hebben met heel wat aanwezigen gesproken en die waren enthousiast over de info die ze hadden gekregen. Zo’n 90 procent was van de Kempen afkomstig”, vertelt Caroline Coolen namens de organisatie. Voor het volgen van de workshops was inschrijven verplicht. Een week op voorhand waren die allemaal al volzet.

Tweede editie
Caroline Coolen: “Aanvankelijk hadden we een deelnemersaantal van 100 vooropgezet. Dat het er meer zijn geworden, bewijst dat er veel interesse in de streek is voor het ondernemerschap. De vraag die vaak terugkwam, is wat er allemaal nodig is om te kunnen starten.” Om die te beantwoorden had de organisatie twaalf partners uitgenodigd die een exclusiviteit hadden voor hun sector. De partners lieten na afloop weten geïnteresseerd te zijn in een volgende editie, die er dus meer dan waarschijnlijk zal komen.