Eerste Koplopers-symposium van 2013 ontvangt Herman Van Rompuy

herman van rompuyVrijdagavond 7 juni vindt het eerste Koplopers-symposium van 2013 plaats in De Warande in Turnhout. Met Europees president Herman Van Rompuy hebben ze meteen een gastspreker van formaat. “Hij past mooi in het thema stilte en leiderschap”, zegt Bart Wuyts van mede-organisator SPK. “Vanuit zijn persoonlijke ervaring en visie zal Herman Van Rompuy stilstaan bij de inspiratiebron die stilte, rust en ruimte kan zijn voor leidinggevenden.”

Het evenement wordt opgeluisterd door enkele haiku’s over stilte. Een haiku is een vorm van Japanse dichtkunst, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Het is bekend dat Herman Van Rompuy een liefhebber is van deze subtiele ‘stille’ dichtvorm. U kan zelf een haiku schrijven en mailen naar haiku.stilte@spk.be. De beste krijgt een plaats op het symposium. Misschien wel de uwe? Veel stille inspiratie gewenst!

Inschrijven kan nog tot 4 juni, maar wie erbij wil zijn, zal zich moeten reppen. “Er is heel wat interesse voor het initiatief”, zegt Bart Wuyts van SPK. “Het ziet ernaar uit dat we de inschrijvingen één van de dagen moeten afsluiten omdat de zaal vol zit.” In de zaal kunnen 280 personen binnen.

In het najaar 2013 organiseren Vormingplus Kempen, VKW-Kempen, SPK en SPES-forum een natraject op dit symposium: Stilstaan is vooruitgaan. Vier ervaringsgerichte inspiratieworkshops waarin de deelnemers ‘stil staan’ bij stilte als inspiratiebron voor het dagelijkse en professionele leven. “We proberen jaarlijks drie koplopers-symposia te organiseren, met boeiende sprekers en rond thema’s die te maken hebben met duurzame ontwikkeling en het versterken van de veerkracht van de regio.” Op 3 oktober volgt een symposium over een duurzame toekomst voor de industrie in de regio.