Nog te weinig Kempense bedrijven weten welke expertise de Geelse campussen van KU Leuven en Thomas More in huis hebben. Het sein voor Voka-Kempen om ondernemers uit te nodigen bij de 2 opleidings- en kennisinstellingen voor een kennismaking. “Het is de eerste keer dat we dit initiatief nemen”, benadrukt Guido Evens van Voka-Kempen.

Eerder dit jaar werd in Geel het startschot gegeven voor de oprichting van een Innovatiecampus. Daarin krijgen de onderwijs- en onderzoeksinstellingen een prominente rol bedeeld. De wisselwerking tussen ondernemingen en kennisinstituten moet namelijk leiden tot meer innovatie. Maar de 2 kennen mekaar nog onvoldoende, zo blijkt uit het nieuwe initiatief van Voka-Kempen.

Kloof dichten
“Bedrijven geven maar al te vaak aan dat ze moeilijk mensen vinden maar weten bijvoorbeeld niet welke opleidingen er bestaan bij Thomas More en KU Leuven”, vertelt Guido Evens, senior adviseur onderwijs-arbeidsmarkt bij Voka-Kempen. “Door meer samen te werken kunnen ze misschien ook al beter de kloof dichten tussen wat het onderwijs aanbiedt en wat de wensen zijn vanuit de bedrijven.”

“Daarnaast zijn de instellingen op zoek naar projecten die ze voor bedrijven kunnen uitwerken, bijvoorbeeld in het kader van doctoraten. Ze hebben ook expertise opgebouwd die mogelijk toepasbaar is in bedrijven. We hopen dat er iets op gang komt door de 2 partijen samen te brengen”, aldus nog Guido Evens.

De eerste bedrijvendag vindt plaats op donderdag 9 november. Tot dusver zijn er ruim 60 geïnteresseerden ingeschreven, wat betekent dat er nog ruimte is voor extra aanwezigen.