Eerste interimkantoor voor honden

hondWanneer je dacht dat we alles hebben gehad, komt daar Loën Laboratories uit Herentals met een interimkantoor voor honden. Afgelopen weekend werd een eerste selectiedag gehouden en daarmee werd Doginterim officieel geboren.

Het hondeninterimkantoor doet langs de ene kant een oproep naar projecten waarvoor een specifieke hond wordt gezocht. En anderzijds nodigt ze baasjes uit om zich te melden. Via selectiedagen – of noem het een casting – wordt een juiste match tot stand gebracht.

Loën Laboratories produceert voedingssupplementen voor mensen, honden en paarden en moest voor zijn nieuwe voedingssupplement voor honden VetSelect op zoek naar een campagnehond. “We zoeken een charmante hond die fit en flink is om op die manier onze natuurlijke producten te promoten”, zegt managing director Giovanni De Laet van Loën Laboratories. Omdat er zoveel reacties kwamen, werd het idee van een interimkantoor gelanceerd.

Hondenrol
Voor de eerste selectiedag werden meer dan 600 kandidaturen ingestuurd, waarvan er uiteindelijk 24 van werden weerhouden. Naast de campagnehond voor VetSelect ging de jury op zoek naar een hond voor de rol van Bobbie in een Kuifje-musical, naar een dier voor een rol in een nieuwe Vlaamse film en naar een snoezelhond. Zodra er nieuwe vacatures binnenkomen, wordt een nieuwe selectiedag georganiseerd.