Eerste Eurodal-krant meteen schot in de actualiteit

Krant EurodalFabrikant van vloerplaten Eurodal uit Grobbendonk start met de verspreiding van een eigen Eurodal-krant. Die heeft als thema regenwaterbeheersing en verstedelijking. En net dat thema beheerst het nieuws met de plannen van minister van Leefmilieu Joke Schauvliege om het vergunningenbeleid voor bedrijven te verstrengen om grondwater te sparen. Ze wil op die manier een ‘waterblack-out’ voorkomen.

“Doordat we in Vlaanderen de verharde oppervlakte op een termijn van ongeveer 20 jaar zo goed als verdubbeld hebben, is er veel minder infiltratie mogelijk met als gevolg een daling van het grondwaterniveau”, noteert het blad uit de mond van professor Berlamont, hoofd van de afdeling Hydraulica aan de KU Leuven. “Doe daarbij de toekomstige klimaatscenario’s en de kans is zeer groot dat het niveau alleen maar zal dalen.”

“Als oplossing wordt een waterdoorlatende verharding gepromoot, maar die slibt dicht”, waarschuwt zaakvoerder Philippe Segers van Eurodal. Zelf heeft het bedrijf de Hydrops ontwikkeld, betonnen vloerplaten met gootjes die het hemelwater kanaliseren en afvoeren.

15.000 exemplaren
De Eurodal-krant verschijnt op 15.000 exemplaren en gaat naar alle stakeholders die een rol spelen in de inrichting van de openbare ruimte. “Aannemers, architecten, openbare diensten zoals gemeente- en provinciebesturen, enz.”, somt Segers op. “Het is onze eerste krant. We wilden niet een zuiver commerciële nieuwsbrief verspreiden want die wordt toch amper gelezen. In de plaats kozen we voor het thema water, dat een maatschappelijk belang heeft. Tegelijk vertellen we aan onze potentiële klanten dat ons bedrijf er niet alleen op gericht is om producten te verkopen maar ook om mee te zoeken naar oplossingen.” De Eurodal-krant kan worden aangevraagd via info@eurodal.be.