Restaurant Signatuur uit Hoogstraten heeft zijn eerste Bib Gourmand te pakken. Dat is een onderscheiding die Michelin geeft aan restaurants met een uitstekende prijs/kwaliteit. “Dit is fantastisch”, zegt chef Bart Gils, die samen met zijn vrouw Sally Lauwers het restaurant aan de Vrijheid 2 jaar geleden opende.

“Ongeveer een half jaar geleden kregen we een inspecteur van Michelin op bezoek”, doet de eigenaar het verhaal. “Die maakte zich ook bekend nadat hij had afgerekend en voegde er aan toe dat we een goede prijs/kwaliteit brachten. Op zo’n moment begin je natuurlijk gaan te hopen.” Vanmorgen moesten de eigenaars zelf via social media vernemen dat ze bij de gelukkigen waren.

Nog 2 Kempense zaken
De Michelin-gids Bib Gourmand Benelux verzamelt restaurants die bij de inspecteurs in de smaak vallen door hun uitstekend prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro. In de 10de editie van de Benelux-gids staan 317 geselecteerde adressen, waarvan 168 in België. 23 daarvan zijn nieuw, waaronder dus Signatuur. Wat de Kempen betreft, blijven Amu (Turnhout) en Au Comptoir (Gierle) hun vermelding behouden.

“De horeca is een moeilijke sector, het is vaak hard werken”, aldus nog Bart Gils. “We krijgen goede reacties van onze klanten, maar het is een erkenning voor je werk wanneer die ook van mensen zoals Michelin komt. In een restaurant heb je pieken en rustigere momenten. Wij hopen dat deze Bib Gourmand de rustige periodes mee gaat aanvullen.”

Verdere ambities heeft het koppel niet. “We willen verder blijven doen zoals we nu bezig zijn. Je kan zeggen dat we nu in de Jupiler Pro League spelen. Champions League is weer helemaal iets anders.”