Eerste bedrijf van start op nieuwe industriezone Arendonk

Arendonk openingHet eerste bedrijf heeft zijn intrek genomen in zijn nieuwe bedrijfsgebouw op de uitbreiding van industrieterrein Hoge Mauw in Arendonk. Het gaat om SAER Benelux/MPI Pumps & Irrigation. Dat centraliseert er de kantoren, die vroeger in Oud-Turnhout waren gevestigd, en het magazijn, voorheen in Overpelt. Tussen de start van de grondwerken en de verhuis lagen amper 4,5 maand. “Ons seizoen start vanaf 1 maart en dan moesten we hier zitten”, zegt general manager Reinier Teunissen. “Onze aannemer, Alfa Bouw uit Hamont, en de onderaannemers hebben een knap stukje werk geleverd.”

MPI Pumps & Irrigation is een technische groothandel voor pompen, beregening en drukleidingsystemen. SAER Benelux is invoerder en verdeler van de gelijknamige Italiaanse pompen in de Benelux. Afnemers zijn de betere doe-het-zelfzaken, hoveniersbedrijven, putboorders, droogzuiging, landbouw, enz.

1,1 miljoen geïnvesteerd
“In Oud-Turnhout hadden we geen mogelijkheden tot groei of uitbreiding”, legt Teunissen uit. “In 2010 hadden we onze warehousing tijdelijk verhuisd naar Overpelt. Wanneer we hier de kans kregen om een grond te kopen, hebben we niet geaarzeld.” Het bedrijf kocht een perceel van 1800 m2, waarop het een gebouw van 1.450m2 plaatste. Dat omvat kantoren, een magazijn en testcentrum. De investering bedroeg 1,1 miljoen euro, incl. de grond maar excl. BTW.

“De IOK en het gemeentebestuur van Arendonk hebben hier fantastisch werk geleverd”, zegt de Reinier Teunissen. “Bedrijven met veel transport zitten vlakbij de snelweg. Wat ons betreft, wilden we ook centraal in de Benelux zitten en zo kort mogelijk bij de grens.” De uitbreiding van de industriezone omvat in totaal 29 kavels.

Volgend weekend houden SAER Benelux/MPI Pumps & Irrigation een opendeurdag voor hun professionele klanten. Er werken tien mensen.