Eerst lachen met een burn-out en dan even serieus

burnoutVeerle Lesire en Ben Sansen, zaakvoerders bij The Burnout Bureau in Turnhout, hebben samen met regisseur Frans Ceusters van Moonbeat (Mechelen) een ludieke theatervoorstelling uitgewerkt over burn-out. Die wordt gekoppeld aan een serieus gedeelte. Het geheel is ontworpen op maat van ondernemingen.

“19.000 burn-out slachtoffers per jaar met een gemiddelde downtime van 189 dagen. De persoonlijke en economische impact is niet gering”, zegt Ben Sansen. “Humor is een sterk wapen om bewustzijn en actie over het thema aan te scherpen”, vult zijn collega Veerle Lesire aan. Diezelfde overtuiging zette ook Frans Ceusters in actie.

Een borrel om af te ronden
“Waar we vroeger in bedrijven vooral workshops gaven voor managers en zaakvoerders over het thema ‘burn-out voorkomen’, kunnen we nu de hele organisatie in één keer aanspreken op een ludieke manier”, zegt Lesire. “We starten de voorstelling van ongeveer een uur, aangevuld met antwoord op vragen als: wat is dat nu precies, hoe kan ik het voorkomen of er weer vanaf geraken, hoe bouw ik aan meer veerkracht in mijn bedrijf, enz.” Afsluiten gebeurt bij een gezellige borrel. “Niks beter dan een goede pint en een toog om je te ontspannen”, aldus Ceusters.

Voorstellingen worden zowel gegeven in Moonbeat (het vroegere Mechels Miniatuurtheater) als in bedrijven en bij organisaties.