Een workout in open lucht? Boek een bootcamp

bootcampIn mei vorig jaar startte personal coach Kristof Grandsard uit Mol met de organisatie van ‘bootcamps’ in Mol, Balen, Geel en Retie. Zo’n bootcamp is een groepstraining van een uur in de buitenlucht. Intussen is er ook Overpelt bijgekomen en volgende maand volgen Lier, Mechelen, Neerpelt en Lommel. “Ik wil een organisatie over heel Vlaanderen uitbouwen”, zegt Grandsard.

Bootcamp is een mix van lopen, intervaltraining, boksen en fitnessoefeningen. Het onderscheid met de fitnesszaal is dat de trainingen plaatsvinden in open lucht. “Ongeacht het weer”, benadrukt zaakvoerder Kristof Grandsard, die zijn firma Bootcamp Coach doopte. “En je bent in groep, waardoor mensen mekaar stimuleren. Er zijn ook al veel vriendschappen ontstaan tussen deelnemers die mekaar eerst niet kenden.”

Flinke ambities
In de Verenigde Staten bestaan al langer bootcamps, gevolgd door Duitsland en Nederland. “In deze buurlanden heb je organisaties die op verschillende locaties bootcamps aanbieden, waar je met 1 lidkaart overal kunt deelnemen. In Vlaanderen bestonden tot dusver enkel losse initiatieven. Ik ben de eerste die de bootcamps op verschillende locaties is gaan aanbieden en wil dit verder uitbreiden naar heel Vlaanderen.” Ben je niet zo’n gevorderde sporter, dan zijn er de fitcamps voor beginners.

Naast de zaakvoerder zijn er momenteel nog 3 coaches actief om de workouts te begeleiden. “We hebben ook al vragen gekregen voor bijvoorbeeld een vrijgezellenweekend en vanuit bedrijven”, aldus nog Grandsard.