Slagerij Vandecruys, met hoofdvestiging in Geel, heeft een Smiley-label behaald voor al zijn 4 winkels. Naast Ten Aard zijn die in Geel-Larum, Kasterlee en Mol. Het Federaal Voedselagentschap kent zo’n smiley toe aan bedrijven en organisaties die hygiënisch en voedselveilig te werk gaan en dat door een extern bureau laten controleren.

Om de smiley van het FAVV te kunnen behalen, moeten het atelier, de stockageplaatsen, frigo’s en winkels aan een heel aantal vereisten voldoen. Het komt erop neer dat er een degelijk systeem wordt ingevoerd om de veiligheid van de voedselketen te garanderen.

De 4 teams van Slagerij Vandecruys beschikken over een iPad waarop dagelijks de na te kijken of uit te voeren taken chronologisch staan opgelijst. Elke werknemer kan zijn of haar taken zo netjes opvolgen en afvinken wanneer ze zijn afgewerkt. Op deze manier wordt niets vergeten of overgeslagen en blijven alle schakels in de ketting intact. Deze resultaten worden vervolgens automatisch doorgestuurd naar het controlesysteem van QualityGuard, waar ze verder worden opgevolgd.

Teamprestatie
Bij Slagerij Vandecruys werken in totaal 40 mensen. “Het behalen van de Smiley is dan ook een teamprestatie waar we terecht trots op mogen zijn”, zegt zaakvoerder Patrick Haesendonckx. Samen met zijn vrouw Liesbeth Mertens runnen zij de zaak die ondertussen 4 winkels en een webshop omvat. Slagerij Vandecruys is verder erkend als Ambachtsman, Streekproducent en ambassadeur van Pure Kempen. Hun zwarte en witte pensen en het Kempische gezouten spek zijn tot ver in Vlaanderen gekend.