Wie met Passen klanten of personeel wil verrassen, doet dat meer dan waarschijnlijk met chocolade. Zelfstandig communicatiepartner en verhalenmaker Chris Sterkens (Cupico) heeft een alternatief. Ze maakte onder de titel ‘Het ei van de hoop’ een geïllustreerd en humoristisch paasboekje voor volwassenen.

“Daarmee kunnen ondernemers zorgen voor een echte verrassing die niemand zal vergeten”, zegt ze. “Meer nog: daar waar een chocoladen ei snel is verdwenen, zal er met dit boekje worden gelachen, het wordt bewaard en gedeeld met vrienden en familie.”

Zin voor humor
In het boekje maken we kennis met een haan die gefrustreerd is omdat zijn kippen geen respect voor hem hebben. Meer nog: ze dwingen hem om elke avond ‘te presteren’. Gelukkig klaart de hemel op voor de haan eens er een paasklok is overgevlogen. De tekeningen in het boek zijn van Rutger Van Parys, een jonge illustrator waarmee Sterkens al eerder samenwerkte.

De auteur noemt ‘Het ei van de hoop’ een relatiegeschenk voor ondernemingen met een tikkeltje lef maar vooral met zin voor humor en zelfrelativering. “Als volwassenen nemen we onszelf en onze werkomgeving al zo serieus. Er moet meer plaats zijn voor humor. Uiteindelijk zijn we allemaal opgegroeide kinderen, verpakt als volwassene.”