Voormalig Starter van de Week op Made in Kempen Plantiful.be uit Westerlo is genomineerd voor de SafeShops Awards, dat de beste webshops in België bekroont. En dan te weten dat Ellen Boeckx en Mathias Vissers nog maar een half jaar bezig zijn met hun webshop waarmee ze vetplantjes en cactussen online verkopen.

“De webshop is vooral gestart als een hobbyproject, maar het is fijn om na een half jaar al te kunnen vaststellen dat de verkoop beter dan gehoopt verloopt”, zegt Ellen Boeckx. “Mensen appreciëren het concept en de authentieke manier waarmee we communiceren”.

“We hebben even moeten zoeken hoe we kwetsbare kamerplanten veilig konden verzenden, maar nu 6 maanden later kan ik zeggen dat we tot nu toe weinig problemen hebben ondervonden met de verzending”, vult Mathias Vissers aan.

Tevredenheidsonderzoek
De Belgische SafeShops Awards zetten de beste webshops van België in de kijker op basis van een kwalitatief onderzoek. Plantiful.be is genomineerd in de categorie small business. “Het fijne aan deze award is dat het geen populariteitsstemming is tussen de verschillende kandidaten met een strijd om ter meeste stemmen, maar dat de uitreiking gebeurt op basis van een tevredenheidsonderzoek, gevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Enkel bij mensen die in het afgelopen jaar een bestelling hebben geplaatst op desbetreffende webshops”, verduidelijkt Mathias Vissers.

Op 8 maart worden de awards uitgereikt en weet Plantiful.be of ze officieel tot de best startende webshops van België behoren.