ECS leidde 90.000 personen op in risicovolle taken

ECS kopieEuropean Control Services (ECS) (Schoten), een dochteronderneming van Tecnubel (Dessel), ontstond in 1990 als een onderneming gespecialiseerd in klassieke veiligheid voor controles van stralingsbescherming. Door de constante groei en om te beantwoorden aan de vraag van diverse klanten, startte ECS in 2004 met zijn eerste opleiding, namelijk “adembescherming”. In datzelfde jaar werden meerdere (vooral VCA) opleidingen georganiseerd en het opleidingscentrum behaalde haar eerste erkenning als opleidings- & examencentrum “VCA – Risicovolle Taken”.

Nu, 10 jaar later, worden er jaarlijks 9000 personen opgeleid, zijn er 8 vaste lesgevers in dienst en beschikt ECS over 2 opleidings- en examencentra, één in Schoten en één in Villers-le-Bouillet. Het is het enige opleidings- & examencentrum dat erkend is, zowel in het Nederlands als het Frans, voor zo’n groot pakket van de opleidingen “VCA – Risicovolle Taken”.

ECS verstrekte bijvoorbeeld, in samenwerking met Vinçotte, de opleiding “Nucleaire Veiligheidscultuur”, en dit voor alle contractanten van Electrabel die de nucleaire site van Doel moeten betreden. Het opleidingscentrum is houder van een aantal kwaliteitslabels zoals ISO, Q-FOR ea. en is verder ook erkend door meerdere organisaties voor het verkrijgen van subsidies, zoals bv. KMO Portefeuille.. Op die manier kan er een deel van de opleidingskost worden terugbetaald indien van toepassing.

De volgende 10 jaar wil ECS zich voornamelijk focussen op het ontwikkelen van nieuwe opleidingen en een meer gerichte dienstverlening op het vlak van stralingsbescherming voor organisaties en bedrijven in zowel binnen- als buitenland.