Ecover uit Malle, producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen, vernieuwt tussen nu en 2 jaar zijn volledige gamma flessen. De nieuwe fles voor het afwasmiddel komt als eerste aan de beurt en wordt momenteel uitgeleverd aan de winkels. “We willen opnieuw ons rebelse karakter tonen”, zegt Tom Domen, long term innovation manager.

“We zijn door de jaren heen blijven groeien en hebben verschillende keuzes gemaakt”, doet Tom Domen het verhaal. “Een tijd geleden hebben we ons de vraag gesteld: zitten we niet te ver van hoe het allemaal begon? In de beginjaren droegen we het imago van rebel en dat was de jongste jaren wat vervaagd. Dat rebelse willen we er opnieuw inbrengen.”

2-jarenplan
De unieke vorm van de nieuwe fles voor afwasmiddel is daar een eerste voorbeeld van. Die bestaat uit doorzichtig PET en is voor 100% gemaakt van gerecycleerd materiaal, terwijl dat vroeger voor 25% was. “Aan het afwasmiddel zelf is niets veranderd”, vertelt Tom Domen. “Dat hadden we een jaar eerder al opgewaardeerd.”

Na het afwasmiddel zal het hele gamma aan de beurt komen, een 2-jarenplan. “We zijn met ons afwasmiddel begonnen omdat we daarmee de meeste consumenten bereiken”, aldus nog de innovatiemanager. De nieuwe flessen zullen verdeeld worden in alle landen waar Ecover verkrijgbaar is. De belangrijkste markten zijn België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Noord-Amerika.

Recent lanceerde het bedrijf onder naam Ecover Essential ook een nieuwe productlijn die exclusief verkocht wordt via natuurvoedingswinkels en bioshops. De producten dragen het Ecocert-keurmerk.

Tom Domen is 1 van de sprekers tijdens de komende Made in Kempen Live op 1 maart bij PFL in Beerse. Nog niet ingeschreven? Doe dat dan vandaag nog. Tot en met 1 februari loopt de early bird met 20% korting op je ticket. Inschrijven doe je hier.