Ecover wil naar omzet van 300 miljoen euro

ecoverDe vlam zit er weer in bij Ecover. Na het aantreden van een nieuw management onder Philip Malmberg zijn de ambities bij de producent van milieuvriendelijke reinigingsmiddelen aangescherpt. De groep uit Malle wil binnen de vier jaar naar een omzet van 300 miljoen euro.

Ook in de Benelux wil Ecover zijn marktposities snel versterken. Gert Verboven die de divisie Benelux leidt heeft in zijn businessplan een objectief van 20 miljoen euro staan. Vandaag staat dat cijfer nog op 12 miljoen euro.

Het ging tijdens de afgelopen jaren duidelijk wat minder goed bij Ecover. Het enthousiasme van de eerste pioniersjaren was eruit. Ecover werd opgericht in 1982 en maakte sindsdien een hele ontwikkeling door. De latente economische crisis woog bovendien op de markt. De consumenten staan wel positief tegenover milieuvriendelijke reinigingsproducten maar wanneer het erop aankomt te kopen kiezen ze toch vaak nog voor de goedkoopste producten.

De Europese consumenten kunnen daarbij blijkbaar een voorbeeld nemen aan hun Amerikaanse collega’s. Meteen ook de reden waarom Ecover enkele tijd geleden het Amerikaanse bedrijf Method uit San Francisco overnam. Method produceert eveneens milieuvriendelijke reinigingsproducten maar heeft kennelijk een heel eigen dynamiek. Method tekent nu al voor een omzet van pakweg 80 miljoen euro. Opgeteld bij de Europese activiteiten van Ecover komt de groep op die manier nu al aan 160 miljoen euro.

Aan Gert Verboven dus om de groei in de Benelux op te voeren. Hij wil in dit opzicht het aanbod in de supermarkten verruimen. Daar lopen nu onderhandelingen over. Vooral in Nederland lijkt in dit opzicht nog veel mogelijk. Daarnaast wil Verboven ook nieuwe klanten aanspreken. Vooral dan de zogenaamde lichtgroene klanten. Dit zijn mensen die wel sympathie hebben voor Ecover maar nog niet kopen.

Ecover is een onderneming uit de Deense groep Skagen. De onderneming stelt in Malle zo’n 100 mensen tewerk. De groep, inclusief het Amerikaanse Method telt 300 werknemers.