De producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen Ecover uit Malle wil tegen 2020 enkel nog 100% gerecycleerde plastic flessen afvullen. Het richt hiermee de aandacht op de voorspelling dat tegen 2050 onze oceanen in gewicht meer plastic dan vis zullen bevatten. In dit verband brengt het nu een limited edition Ocean Plastic Bottle op de markt met 50% plastic afval uit de oceaan.

Ecover heeft verreikende ambities om zijn rol van ecologische pionier te blijven vervullen. Concreet krijgen in 2018 alle afwasmiddelen een nieuwe fles die volledig is gemaakt van 100% gerecycleerd plastic en wordt voor het eerst ook gerecycled plastic gebruikt in de dopjes. Tegen 2020 wordt elke fles in het assortiment gemaakt van 100% gerecycled plastic en nog tegen dat jaar wordt gestart met het gebruik van alternatieve, biologisch afbreekbare en bio sourced verpakkingen.

Mentaliteit veranderen
Tom Domen, long term innovation manager bij Ecover: “We zijn fier op onze nieuwe Ocean Plastic Bottle. Maar we willen meer. Eigenlijk streven we naar de dag dat we geen Ocean Bottles meer kunnen maken omdat er eenvoudigweg niet meer genoeg plastic afval in onze zeeën te vinden is. Wij willen dat deze fles de mentaliteit van overheden verandert en ze aanzet iets te doen aan het ernstige probleem van plastic in de oceaan. We moeten plastic volledig herzien. Want 100% gerecycleerd plastic is de toekomst, de heel nabije toekomst.”

In samenwerking met Wasteboards organiseert het Kempense bedrijf dit jaar een strandopruiming in België en Nederland, op 2 september in Blankenberge en op 16 september in Scheveningen.