Ecover realiseert CO2-besparing van 12 procent dankzij vernieuwde aanvoerlogistiek

ecoverEcover, producent van ecologische was- en schoonmaakmiddelen uit Malle, realiseerde dankzij een vernieuwde aanvoerlogistiek een besparing van 12 procent op haar CO2-uitstoot. 

Ecover wilde de toevoer van zijn inkomende goederen verbeteren en deed een beroep op de Flanders Logistics-consulenten. Samen bepaalden  ze een nieuw transportproces. Vroeger leverden de leveranciers elk apart hun producten bij Ecover af. Op aanraden van de consulenten zullen de goederen binnenkort geleverd worden aan een centrale dienstverlener, die de goederen zal bundelen en in volle vrachten zal leveren aan Ecover. Op deze manier worden er enkel volle vrachten naar Ecover vervoerd vanuit het depot van de centrale dienstverlener en daalt het aantal ‘lege kilometers’.

Ecover was verrast te vernemen dat door deze aanpassingen in het aanvoersysteem er een CO2 besparing van 12% gerealiseerd kon worden. Dit was voor hen de drijfveer om het nieuwe systeem snel toe te passen. Philip Malmberg, CEO Ecover: “Een gezonde en duurzame levensstijl makkelijk maken. Onze missie wordt andermaal in de verf gezet met dit project. Door middel van de vernieuwde aanvoerlogistiek kunnen we immers 12% CO2-uitstoot besparen, hetgeen ons dan ook aanspoort tot een snelle toepassing.”

Sinds juni 2013 geven de Flanders Logistics-consulenten kleine en middelgrote bedrijven concreet en gratis advies over hun logistieke activiteiten. Dit advies gaat over samenwerking met andere bedrijven, over een betere rittenplanning of een betere bundeling van het goederenvervoer. De doelstellingen bij elk project zijn kostenreductie en CO₂-reductie. De bedrijven kunnen de adviezen gemakkelijk toepassen.