Ecover neemt nieuwe start

Met de overname van het Amerikaanse schoonmaakmiddelenbedrijf Method (San Francisco) wil Ecover (Malle) een nieuwe start nemen. Na zowat 20 opeenvolgende groeijaren was de vlam er bij Ecover kennelijk wat uit. Mede als gevolg van de crisis is de omzet in 2010 gezakt tot 59 miljoen euro (-14%). De omzet voor 2011 is zelfs nog niet eens vrijgegeven. Ook de winstgevendheid stond duidelijk onder druk.

Gedelegeerd bestuurder Philip Malmberg is van oordeel dat de overname van Method een nieuwe boost zal geven. “Amerika is de snelst groeiende markt voor ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten. Ecover heeft de boot daar gemist. Met Method kunnen wij een flink stap vooruit doen.” Malmberg hoopt de omzet van de groep binnen de vijf jaar te verdubbelen. Het duo Ecover/Method zal dit jaar voor 150 miljoen euro tekenen. Dat moet dus snel naar 300 miljoen euro.

Door de overname in Amerika verschuift het epicentrum van de groep naar het buitenland. België tekent straks immers “maar” voor 10% van de globale omzet meer.Ecover/Method is in handen van de Deense groep Skagen. Malmberg volgde verleden jaar Michaël Bremans op als gedelegeerd bestuurder.