Ecover bouwt eerste productiefaciliteit op Noord-Amerikaanse bodem

ecoverDe Belgische producent en pionier van ecologische was- en schoonmaakproducten Ecover uit Malle gaat een fabriek bouwen in de Verenigde Staten van Amerika. Nadat de groep Ecover in 2012 het Amerikaanse bedrijf Method uit San Francisco overnam, werd het de grootste producent van groene schoonmaakmiddelen ter wereld. “Een eigen productiefaciliteit op Noord-Amerikaanse bodem is een logisch gevolg”, zegt Philip Malmberg, CEO van Ecover. Method is in Amerika een succesvol maatschappelijk geëngageerd merk van schoonmaak-, was- en lichaamsverzorgingsproducten. Het merk is te vinden in meer dan 40.000 winkels in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië.

De nieuwe productiefaciliteit zal de hoogst mogelijke LEED certificering nastreven, een streng Amerikaans keurmerk voor duurzame en ecologische gebouwen. “De bouw van een world-class ecologische fabriek op Amerikaanse bodem, naast die van Malle (BE) en Boulogne-sur-mer (FR), is voor ons, als voorloper in innovatieve en duurzame producten, van vitaal belang”, aldus Malmberg. “De steun en inspanningen van de lokale overheden is doorslaggevend geweest in onze overwegingen om voor Chicago te kiezen. De toewijding van de stad Chicago naar jobcreatie en het  bedrijfsvriendelijke klimaat hebben het voor Ecover en Method mogelijk gemaakt deze kans te realiseren.”

De fabriek zal worden gebouwd in het historische Pullman Park, ten zuiden van de stad Chicago. De eerste spadesteek is gepland voor november van dit jaar. De bedoeling is operationeel te zijn tegen begin 2015. De state-of-the-art productiefaciliteit zal een honderdtal arbeidsplaatsen creëren. Momenteel telt Ecover al fabrieken in Malle en het Franse Boulogne-sur-Mer. Ecover heeft momenteel 35 verschillende producten die verdeeld worden in 40 landen. De onderneming werd in 1979 in België opgericht en maakt deel uit van de Deense groep Skagen. De onderneming stelt in Malle zo’n 100 mensen tewerk. De groep, inclusief het Amerikaanse Method telt 300 werknemers.