ECOTROPHELIA-prijs voor leerlingen Thomas More Hogeschool

Vijf studenten van de Thomas More Hogeschool in Geel hebben met hun Clookies, aperitiefkoekjes op basis van draf, een bijproduct uit de bierbrouwerij, de Belgische finale van de ECOTROPHELIA wedstrijd gewonnen. De winnaars kregen een beloning van € 1.000. De vijf studenten zullen nu verder gecoacht worden door Flanders’ FOOD, het innovatieplatform van de Vlaamse Voedingsindustrie. Ook de tweede plaats, goed voor een cheque van € 500, ging naar leerlingen van de Thomas More Hogeschool campus Geel. Het team “Green Bakers” dat “panizalga” ontwikkelde, een brood op basis van algen en hennep, mocht die prijs in ontvangst nemen.

De wedstrijd ECOTROPHELIA is een initiatief van FEVIA, de Federatie van de Belgische voedingsindustrie. Met die wedstrijd voor Belgische studenten uit het Hoger Onderwijs wil FEVIA de innovatie en ontwikkeling van voedingsproducten aanmoedigen die innoverend, duurzaam en verleidelijk voor de consument zijn. De producten werden geproefd en beoordeeld door 11 juryleden, allemaal industriële en wetenschappelijke experten. “Alle deelnemende studenten waren heel enthousiast en ze bedachten originele voedingsproducten. Zij hielden rekening met de hedendaagse voedingstrends, de verwachtingen van de consument en de technische en wettelijke aspecten die gepaard gaan met productontwikkeling”, verklaart Chris Moris, algemeen directeur van FEVIA. “Via een businessplan toonden ze perfect aan hoe ze hun product aan de man zouden brengen.”

Door hun overwinning kunnen de vijf leerlingen van de Thomas More Hogeschool campus Geel in oktober deel aan de Europese finale van ECOTROPHELIA in Keulen. Daar maken ze kans om hun product Clookies effectief op de markt te brengen.