Ecolomics genomineerd voor titel Energiekampioen

Ecolomics uit de groep Van Roey IVT (Geel, Turnhout) was een van de vier genomineerden voor de titel Energiekampioen, een initiatief van Het Liberaal Verbond voor Zelfstandigen (LVZ). Ecolomics heeft het moeten afleggen tegen NNOF uit Vilvoorde maar het informaticabedrijf heeft toch een sterke indruk gemaakt bij de meer dan 200 aanwezigen op de viering in Gent.

LVZ organiseert de wedstrijd om inspanningen te bekronen op het vlak van energiebesparing. “Het gaat ons om de zelfstandigen en de bedrijven die het energievraagstuk in hun onderneming het best aanpakken, actief bezig zijn met energiebesparing of milieuvriendelijker produceren”, zegt directeur Luc Soens.

Een jury van experten duidde finaal onder de vier genomineerde firma’s voor NNOF. NNOF is ontstaan uit een verhuisfirma die zich concreet toespitste op de problematiek van oud kantoormeubilair. NNOF koos resoluut voor het herverbruik van de oude kasten en de bureaustoelen. Waardoor een wezenlijk grote hoeveelheid CO2 uitgespaard kan worden.

Ecolomics van zaakvoerder Patrick Van Roey greep weliswaar naast de hoogste prijs maar samen met de twee andere overgebleven genomineerden, EcoNation (daglichtkoepels) uit Gent en Hobby-Shop uit Hamme kreeg het Geelse bedrijf toch de kans om zich voor te stellen aan een breed publiek.

Patrick Van Roey produceert met zijn groene datacenter immers zelf energie. De ingebouwde technologie bespaart niet enkel energie bij andere bedrijven maar is finaal ook voordelig voor de eigen onderneming. Zo kan ook de volledige groep Van Roey mee profiteren van de inventiviteit van Ecolomics. “De energie die we in een serverroom steken en de warmte die erdoor gegenereerd wordt recupereren we voor het verwarmen van onze gebouwen”, zegt hij.