Ecohuis bouwt meer dan één woning per week

ecohuisMet 73 gebouwde woningen in 2012 houdt Ecohuis er een hard tempo op na. De firma uit Herentals houdt dit ritme ook in 2013 aan. “Wij werken nu al op de maand december” zegt Gert Mertens.

Ecohuis is gespecialiseerd in houtskeletbouw. De onderneming viseert daarbij vooral duurzaamheid en lage energiekosten. Met 13 jaar ervaring in de sector is het belangrijk het warmteverlies in de woningen tot een minimum te beperken en tijdens de zomer een aangename temperatuur te garanderen. “Het gaat ons om kwaliteit en mooie lijnen.”

In een tijdperk van energiezuinigheid krijgt Ecohuis op bouwbeurzen als Batibouw vanzelfsprekend nogal wat belangstelling mee. “We leggen er vooral contacten die we dan in de weken nadien verder uitwerken tot contractuele afspraken”, zegt Gert Mertens. “We kunnen nu al vooropstellen dat de markt voor ons heel goed blijft evolueren. Enkel het wisselvallige weer is vandaag een tegenvaller. We kunnen niet meteen opstarten waar we willen door de drassige onderbodems.”

Ecobouw is gegroeid uit het inititief van Sylvain Haest. Die liet de firma enkele tijd geleden over aan zijn zoon Danny. Ecobouw tekende verleden jaar voor een omzet van nagenoeg 13 miljoen euro. De onderneming stelt 35 mensen tewerk. “Een van onze sterktes: de correcte afspraken. Eenmaal de cijfers op papier staan houden wij ons er ook aan. Bouwen is daarom bij ons gewoon een plezier.”

Verwant en interessant: