ECK zoekt schaalvergroting in alliantie met Exellent

ECK uit Hulshout zet een samenwerkingsverbond op met de aankoopgroepering Exellent. “Daarmee willen wij vooral een schaalvergroting realiseren”, zegt Johan Van Loock van het Electro & Sani Center Kempen uit Hulshout.

ECK heeft dankzij zijn goede vakmensen een sterke reputatie in de markt van het sanitair en de badkamers. Het bedrijf is toonaangevend op het vlak van inbouwinstallaties. Verleden jaar werkten de 25 personeelsleden een omzet bijeen van pakweg 40 miljoen euro.

Johan Van Loock trekt de toekomstperspectieven echter nog breder op. In de alliantie met Exellent wil hij zijn aanvoerkanalen nog verruimen. “Exellent groepeert 300 electrozaken en die kunnen samen heel wat betekenen”, zegt hij. “Exellent is een specialist in oa. electro-apparatuur, IT en telecom. Wij kunnen onze strategie perfect afstellen op die van Exellent.”

Exellent opereert vanuit Brugge en realiseerde verleden jaar een omzet van 375 miljoen euro. “Wij blijven als ECK evenwel autonoom functioneren”, zegt Van Loock nog.