Annick Maes, personeel Easy-M, voor LUNAEasy-M uit Herentals, het vroegere Maes computer, is in korte tijd doorgegroeid tot ’s lands grootste Apple Premium Reseller, met 20 verkooppunten en een webshop. Het bedrijf stelt een 200-tal personen tewerk.

Na de overname van Mac Line en de vernieuwing van een aantal van zijn verkooppunten versterkt easy-m zijn managementteam om meer dan ooit de kaart van business-to-business te trekken. In 2012 maakte B2B 40% van de omzet uit. “Het is dus logisch dat we sterk op dit segment blijven inzetten,” licht Annick Maes, zaakvoerder van easy-m toe.

Samen met zijn strategische partner Apple wil easy-m inspelen op belangrijke tendensen in de markt. Zo worden meer en meer consumentenproducten ook in een professionele context gebruikt (consumerization), dienen privétoestellen binnen de werkomgeving te worden ondersteund (‘Bring Your Own Device’, of BYOD) en is toegang tot het bedrijfsnetwerk niet langer tot het traditionele kantoor beperkt.

Het is in deze context dat easy-m John Myklebust aantrekt als Business Manager. Myklebust is ex-HP/Compaq, ex-Belgacom en ex-Telenet, waar hij tot eind februari businessverantwoordelijke voor cloud-oplossingen was. Voor Myklebust is het ‘back to the roots’. “Zo’n twintig jaar geleden, meteen na mijn studies, was ik distributeur van randapparatuur voor Apple-systemen en leerde ik het Apple-kanaal goed kennen. Het is ook in die periode dat ik voor het eerst contact had met Annick Maes, de zaakvoerder van easy-m, toen nog Maes Computer. Ik kan me volledig vinden in haar aanpak en de langetermijnvisie die ze met easy-m voor ogen heeft. Een gediversifieerd aanbod en een kwaliteitsvolle service staan daarin centraal: zo maak je het verschil ten opzichte van je concurrenten.”