Easy-m nu helemaal van Switch

easy-m-3Apple-reseller Switch meldt dat de overname van het Herentalse easy-m nu helemaal een feit is. De Belgische Mededingingsauthoriteit zette daarvoor het licht op groen. Annick Maes, die easy-m aanstuurde, heeft met onmiddellijke ingang haar activiteiten stopgezet.

Switch is vooral actief in Vlaanderen, easy-m in Brussel en Wallonië. Door de overname wordt Switch de grootste Apple-verdeler in België. De keten zal 32 winkels tellen en meer dan 300 mensen tewerkstellen. Switch richt zich naast de particuliere markt, ook op het bedrijfsleven.

Met de overname van easy-m neemt Switch een belangrijke groeispurt, zowel op het vlak van verkoopkanalen als op het gebied van dienstverlening. Easy-m, een familiebedrijf onder leiding van Annick Maes, ontstond in 1937 in Herentals en wordt nu voor 100% overgenomen door Switch. De overname wordt mee mogelijk gemaakt met de steun van Mezzanine Partners 1, een initiatief van PMV en Capital@rent.

Sterkere aanwezigheid
“Het aantal winkels voor Apple-producten in België heeft zijn top bereikt. Als je in de particuliere markt nog wil groeien, kan dat alleen nog via overnames. Een sterkere aanwezigheid in het straatbeeld zal ons bovendien helpen om ook onze online verkoopkanalen, onze sterk groeiende B2B en tweedehandsmarkt verder uit te bouwen. Als retailer moeten we in alle fases van het verkoopproces even sterk aanwezig zijn”, aldus Rik Vrancken, CEO van Switch.