De naam easy-m verdwijnt volledig uit het straatbeeld. In november vorig jaar nam Switch de Apple-reseller met thuisbasis Herentals over en de nieuwe eigenaar is nu bezig met een omvorming van de winkels naar het eigen label.

“Uiterlijk in oktober zullen alle easy-m winkels veranderd zijn in Switch-winkel- en afhaalpunten”, kondigt CEO Rik Vrancken van Switch aan. “We trekken onze huisstijl dus helemaal door. Dit gaat gepaard met de lancering van een gloednieuwe webshop. In die webshop bieden we trouwens ook tweedehands Apple-toestellen aan.”

Bij de overname van easy-m, dat vooral actie was in Brussel en Wallonië, ontstond een groep van 32 winkels met meer dan 300 medewerkers. Daarmee werd Switch de grootste Apple-verdeler in België. Easy-m was een familiebedrijf dat in 1937 in Herentals ontstond en waarvan Annick Maes de leiding had.

Digitaal onderwijs
Switch kondigt vandaag trouwens nog een bijzondere actie aan. Het bedrijf sloot met de Waalse overheid een samenwerking voor de levering van meer dan 3.000 iPads en 140 MacBooks aan Waalse scholen. De levering past in een project dat de digitalisering van het Franstalige onderwijs promoot.