Easy-m breekt door in het Brusselse en Wallonië

Het informaticabedrijf easy-m uit Herentals wordt na de overname van de acht vestigingen van Mac Line de grootste Belgische Apple Premium reseller. Mac  Line was in financiële moeilijkheden gekomen. Easy-m beschikt voortaan over een eigen vestiging aan de Brusselose Louisalaan.

Ook in de informaticamarkten gaat het er hard aan toe. De concurrentie is ongemeen hard. Mac Line is daar het zoveelste slachtoffer van geworden. Easy-m kan daarbij een grote slag slaan.

Easy-m werd in 1937 in Herentals opgestart als een winkel in kantoormachines. De familie Maes bouwde de zaak uit tot een gerespecteerde onderneming. Met de doorbraak van de elektronische kantoorapparatuur kwam alles in een versnelling terecht. Het toenmalige Maes NV werd in dit opzicht een van de eerste dealers van Apple in 1982. Naast het aanbod aan Apple-apparatuur werd ook een volledig assortiment aan kantoormeubilair verkocht.

Met het aantreden van Annick Maes , de kleindochter van de stichters werd nog een versnelling hoger geschakeld. Er werden bijhuizen geopend in oa. Leuven, Turnhout en Mechelen. Maes werd omgebouwd tot easy-m. Er kwam ook een webshop.

Mac Line (1990) en de Brusselse winkel (ICGL) gingen een andere richting uit. De acht winkels werden meegesleurd in een faillissement van de Franse eigenaar, de groep eBizcuss.

Annick Maes is ervan overtuigd dat de ingezette schaalvergroting met de overname van Mac Line en ICGL easy-m nog sterker zal positioneren ten aanzien van de concurrentie. “De uitgebreide dienstverlening, onze expertise en de eigen hersteldienst zullen het verschil maken.” Ook het feit dat de Kempense firma voortaan ook actief kan zijn in Wallonië en in het Brusselse ziet ze als een stap vooruit.

Met zijn 18 vestigingen en een verwachte omzet voor dit jaar van 80 miljoen euro stelt easy-m vandaag 165 mensen tewerk.