Easy-m breekt verder door in Wallonië

Easy-m, de Kempense winkelketen uit Herentals heeft drie vestigingen overgenomen van het noodlijdende Photo Hall. Met drie bijkomende verkooppunten in Bergen, Doornik en Charleroi breekt Easy-m verder door in Wallonië.

Photo Hall, de fotodivisie van Spector heeft het lange tijd biezonder moeilijk gehad. Spector stootte de divisie uiteindelijk af. Easy-m pikte snel in op die ontwikkelingen en nam drie Waalse vestigingen van Photo Hall over  samen met de 14 werknemers. De winkelketen kan zijn netwerk daarmee uitbreiden tot nu 24 verkooppunten. Enkele maanden geleden werden ook de 9 vestigingen van de Apple reseller Mac Line al overgenomen.

Easy-m is gegroeid uit de distributeur van kantoormachines Maes NV. De onderneming volgde de ontwikkelingen op de markt attent op en groeide uit tot een gerespecteerde informatica-onderneming. Met het aantreden van de kleindochter Annick Maes, de huidige zaakvoerder zit de firma in een nieuwe stroomversnelling.

“Met de overname van de drie Waalse winkels van Photo Hall verbeteren wij onze nationale dekking,” zegt Annick Maes. “Wij kunnen op die manier onze bedrijfsklanten en onze particuliere klanten nog beter bedienen. Service blijft immers een speerpunt in onze toekomststrategie.”

Easy-m schrapt dan wél het zogenaamde witgoed uit het productenassortiment van Photo Hall. Bruingoed of geluids- en beeldelektronica blijven anderzijds wél behouden evenals ICT-artikelen zoals computers, tablets, gsm’s, printers enz. Hiermee wijkt het productgamma van de drie nieuwe winkels af van het aanbod in de andere Easy-m winkels.

Easy-m heeft vandaag ook vestigingen in Turnhout, Olen en Herentals.