De werkzaamheden op de E34-snelweg tussen Turnhout en Lille naderen hun voltooiing. In de nacht van dinsdag op woensdag gaat de rijrichting Nederland weer volledig open. Volgend weekend wordt het wegdek richting Antwerpen geasfalteerd en dan wordt de snelweg in die rijrichting 2,5 dag afgesloten. Vanaf maandag 10 juli is de E34 weer volledig beschikbaar.

De vernieuwingswerken zitten volledig op schema en na bijna 4 maanden werken tussen Turnhout en Lille is het einde in zicht. Wanneer het weer het toelaat, wordt tijdens het weekend van 8 juli het wegdek richting Antwerpen geasfalteerd en daarvoor wordt die richting afgesloten tussen vrijdagavond 7 juli 20 uur tot ten laatste maandagmorgen 10 juli om 5 uur. Het verkeer wordt via de afrit Turnhout-centrum en de N19 richting Geel en de E313 geleid.

Voor het zover is, moet het verkeer richting Antwerpen vanaf woensdagmorgen nog wel over 2 versmalde rijstroken, tot dus de asfalteringswerken van komend weekend.

Later nog tot Nederland
De voorbije maanden vernieuwde het Agentschap Wegen en Verkeer 9 kilometer wegdek tussen Lille en Turnhout in beide richtingen. Dat is het langste deel tot nu toe in het meerjarenproject van de vernieuwing van de E34 tussen Ranst en de Nederlandse grens. Tussen Ranst en Turnhout hebben de betonplaten intussen plaats gemaakt voor asfalt. De komende jaren wordt ook het stuk tussen Turnhout en de grens met Nederland nog aangepakt.