Wie zaterdag 21 januari niet per se vanuit de regio Herentals-Geel naar Antwerpen moet, of omgekeerd, blijft best thuis. In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer gaat de snelweg die dag 24 uur dicht. Het biedt de aannemer de kans om nieuwe brugliggers te leggen op de spoorbrug in Grobbendonk die al sinds enkele maanden wordt vernieuwd. Er wordt zware verkeershinder verwacht.

In maart vorig jaar begon het Agentschap Wegen en Verkeer aan de vernieuwing van de snelwegbrug van de E313 over de spoorlijn Lier-Herentals in Grobbendonk. De noordelijke helft van de brug wordt daarbij volledig afgebroken en heropgebouwd. De bouw van de nieuwe landhoofden en brugpijler is intussen klaar. De volgende grote stap is het plaatsen van de brugliggers. Deze grote betonnen balken van 55m lang en 120 ton zwaar worden op voorhand geproduceerd en kant-en-klaar geleverd op de werf. Voor de brug in Grobbendonk zijn 11 liggers nodig.

Afgesloten in beide richtingen
Sinds het begin van de werken rijdt het verkeer ter hoogte van de werf in beide richtingen over de zuidelijke brughelft. Voor het aanleveren en het plaatsen van de brugliggers is meer ruimte nodig en wordt ook deze helft van de brug ingenomen. Van zaterdag 21 januari om 2uur tot zondag 22 januari om 2uur zal de E313 volledig afgesloten worden in beide richtingen tussen Herentals-West en Herentals-Oost. De oprit van het complex Herentals-Industrie richting Hasselt blijft open tijdens de werken.

Het verkeer over langere afstand wordt aangeraden om de E34 via Turnhout te nemen, of via Brussel te rijden. Het verkeer op de E313 zelf volgt een plaatselijke omleiding, die zal zorgen voor zeer druk verkeer in de buurt van Herentals en Grobbendonk. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht die dag grote verkeershinder. Door de werkzaamheden zal er dat weekend ook geen treinverkeer zijn op de spoorlijn Lier-Herentals.