Duurste bushokje uit Aalst toont kunde van Peter Bax uit Weelde

Het duurste en meest bijzondere bushokje van De Lijn staat in het centrum van Aalst. Het werd gebouwd door Fe+ uit Olen. Het futuristische buizenstel rond het bushokje werd in onderaanneming gerealiseerd door Peter Bax  uit Weelde.

“Ons bedrijf doet in bouw- en constructiewerken en is gespecialiseerd in plaat- en buiswerken”, zegt zaakvoerder Peter Bax. Buizen of platen uit staal, rvs of aluminium knippen, walsen, plooien… er is weinig dat we niet kunnen.”

Begin dit jaar werd een ingenieur aangetrokken die via technische tekeningen een unieke machine aanstuurt. “Met de DinoBend kan haast elk materiaal geplooid en gewalst worden, beide activiteiten kunnen zelfs gecombineerd in één product, waardoor het mogelijk is om haast elke radius te bepalen. Dat is vrij uniek, want normaal is de radius vast bepaald”, zegt Peter Bax niet zonder trots. Er zijn maar twee bedrijven in de Benelux die dit kunnen.

dynobend Peter BaxPeter Bax investeert dit jaar nog in een nieuwe fiberlaser, waarmee het mogelijk is om platen en buizen fijner en preciezer te snijden.