Durcolo vindt nieuwe stek op industrieterrein Veedijk

DurcoloTuinhoutspecialist Durcolo verhuist van centrum Turnhout naar het industrieterrein Veedijk. „We moesten onze vestiging in centrum Turnhout eind vorig jaar verlaten omwille van de opwaardering van de stationsbuurt. We waren al een tijdje in gesprek met IOK en toen hier de Veedijk verder verkaveld werd, hebben wij een stuk aangekocht van 1,6 hectare”, vertelt Philippe Nelen.

„De nieuwe site heeft een stockagefunctie, we doen er orderpicking en maken alle bestellingen klaar. Deze leveren we deels zelf uit via onze eigen vrachtwagens, maar in piekmomenten doen we beroep op externe transporteurs. Daarnaast is er ook een productieruimte op de site waar wij enerzijds standaardproducten fabriceren. Anderzijds gaan wij ook heel ver in maatwerk voor o.a. tuinhekken en tuinpoorten of carports voor de klanten van onze klanten. Er is ook ruimte voorzien voor een showroom en showtuin, maar die is nog niet geïnstalleerd. De professionele klant kan bij ons tenslotte ook ad hoc zijn tuinhout bij ons komen oppikken via een soort drive-in service die wij bieden.”

Durcolo is een impregneerbedrijf, productiebedrijf en groothandel en biedt de professionele markt een totaalassortiment tuinhout voor alle mogelijke outdoortoepassingen.

„We verdelen tuinhout van Oostende tot Arlon en overal ertussen. Ons geïmpregneerd hout voor afsluitingen, poorten, tuinhuizen, terras en alle mogelijke buitenmeubilair is bestemd voor de betere tuinzaken en familiale doe-het-zelfzaken, tuinarchitecten en tuinaannemers en gemeente- en stadsbesturen. We hebben ook enkele Franse en Spaanse klanten, maar onze markt ligt vooral in België.”